Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΦΥΣΙΚΑ

      Είστε από τα άτομα που θέλουν τα μαλλιά τους να ξανά φυτρώσουν με φυσικό τρόπό ; Κανείς δεν θέλει να χάσει τα μαλλιά του, αυτό είναι σίγουρο! Αλλά τι θα κάνετε όταν θα  βρεθείτε  αντιμέτωποι με αυτή τη κατάσταση ; Είναι φυσιολογικό τα μαλλιά  να χάνονται,αρκεί να μην υπάρχει  μεγαλύτερη απώλεια από την αναγέννησή τους. Φυσιολογικό επίσης είναι να γκριζάρουν με τη πάροδο της ηλικίας,όμως μπορεί να εμφανιστούν φαλακρές κηλίδες όταν τις αφαιρέσετε από το τριχωτό της κεφαλής . Ο τεχνικός όρος για αυτό είναι αλωπεκία .


Φυσική αναγέννηση Μαλλιών




Αιτίες

Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες ,η απώλεια μαλλιών φαίνεται να είναι πιο κοινή στις περιπτώσεις των ατόμων που καταναλώνουν περισσότερο  τηγανητά και γενικότερα λίπη , βούτυρο , αλκοόλ ή μέλι. Αυτό συμβαίνει επειδή τα τρόφιμα αυτά δεν έχουν τις κατάλληλες ποσότητες των θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται έτσι ώστε τα μαλλιά να μεγαλώνουν ισχυρά και δυνατά.Επίσης
το άγχος  και η κακή ψυχολογική κατάσταση φαίνεται πώς οδηγούν σε αναπόφευκτες τριχοπτώσεις.


Θεραπεία

Η θεραπεία εξαρτάται λίγο πολύ από την αιτία του προβλήματος . Για παράδειγμα , εάν η απώλεια μαλλιών είναι αποτέλεσμα γενετικής , εθνικό ή φυλετικό χαρακτηριστικό, η θεραπεία θα μπορούσε να καθοριστεί ευκολότερα.
Το υπερβολικό σμήγμα είναι ένας άλλος εχθρός. Το κατάλληλο σαμπουάν θα είναι σε θέση να αφαιρέσει το υπερβολικό σμήγμα που εκκρίνεται από το τριχωτό της κεφαλής. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό και αποφύγετε τη χρήση σαμπουάν ή άλλα παρόμοια προϊόντα που περιέχουν θειικό άλας. 


Αλκοόλ

Μια καλή ιδέα θα ήταν να ελαχιστοποιηθεί η χρήση του αλκοόλ ή αν είναι δυνατόν να μη καταναλώνετε καθόλου .Αξίζει να αναφερθεί ότι η κατάχρηση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα , όπως προβλήματα του πεπτικού συστήματος, ή μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση των πρωτεϊνών των βιταμινών ή των μετάλλων . Αυτό κάνει τα μαλλιά μεγαλώνουν πιο αργά ή και καθόλου.

Βιταμίνες

Οι βιταμίνες είναι σημαντικές και ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για την ανάπτυξη των μαλλιών σας. Πάρτε βιταμίνη Β6 ή  βιταμίνη C και θα παρατηρήσετε τη διαφορά στο δέρμα και τα μαλλιά σας . Μπορείτε να πάρετε τη βιταμίνη C από φρούτα ή λαχανικά , δοκιμάστε να φάτε ντομάτες , πράσινες πιπεριές , ακτινίδιο ή ανανά . 

Διατροφή

Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά ,φρούτα , λίπος ή πρωτεΐνη είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσει τα μαλλιά σας να αναγεννηθούν. Οποιαδήποτε έλλειψη στη διατροφή σας, σίγουρα θα φανεί στα μαλλιά σας πρώτα.Η σωστή κατανάλωση τροφής θα σας προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μία πλούσια σε πρωτεΐνες διατροφή μπορεί να σας εγγυηθεί ότι η τρίχα μεγαλώνει  ισχυρότερη και ταχύτερα.Δοκιμάστε αποφεύγοντας το υπερβολικό αλάτι, το πρόχειρο φαγητό,τη  ζάχαρη και τη καφεΐνη.