Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

12 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ

Το σεξ είναι σίγουρα ένα από τα πιο καυτά θέματα, που δεν παύει ποτέ να μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη θεωρία αλλά και στην πράξη...Δεδομένου του ότι πολλά από αυτά που νομίζεις ότι ξέρεις, είναι βασισμένα σε μύθους, ίσως πρέπει να το ξαναδείς το θέμα. 
12 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ

Οι άντρες και οι γυναίκες ομοίως υποθέτουν, ότι γνωρίζουν καλά τα τερτίπια της ανδρικής libido, τα σεξουαλικά πρότυπα και τερτίπια, αφού σε κάποια στιγμή άκουσαν για αυτά από κάπου.
Αλλά όταν αρχίσεις να σκέφτεσαι και να αναλύεις την ¨πλύση εγκεφάλου¨ που έχουμε όλες υποστεί, για να πιστέψουμε διάφορα σχετικά με την ερωτική ζωή των αντρών, είναι εύκολο να καταλάβεις ότι πολλά από αυτά που ¨ξέρεις¨ είναι τελείως λάθος.



1.Οι άνδρες σκέφτονται το σεξ πιο συχνά από τις γυναίκες.


Η μελέτη που κατέρριψε αυτό το μύθο έτυχε κάποιας προσοχής όταν δημοσιεύτηκε το 2011. Οι άνδρες ανέφεραν πράγματι ότι σκέφτονται το σεξ πιο συχνά απ’ ό,τι οι γυναίκες. Ωστόσο, οι... ζωηροί σκέφτονταν επίσης περισσότερο το φαγητό και τον ύπνο κατά τη διάρκεια μιας μέσης εβδομάδας. Οι άνδρες, ειδικά αυτοί που είναι σε ηλικία σπουδών, είναι απλά πιο πιθανό να σκέφτονται τις σωματικές ανάγκες τους απ’ ό,τι οι γυναίκες. Το αν αυτό είναι θέμα βιολογίας ή κοινωνικότητας είναι άλλο ζήτημα στο οποίο θα επανέλθουμε αργότερα.


2. Το μέγεθος του πέους καθορίζει την απόλαυση της γυναίκας

Σε πρόσφατη μελέτη, 21% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπε πως το μήκος του πέος είναι «σημαντικό» και μόνο 1% απάντησε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό». Το μήκος ήταν λιγότερο σημαντικό από το πάχος και 32% ανέφερε πως το πάχος είναι σημαντικό.Οι διακυμάνσεις στο μήκος του πέους καθορίζονται από πολλούς παράγοντες, κυρίως φυλετικούς. Το μήκος του πέους σε στύση κυμαίνεται από 11 έως 15 εκ. (ο μέσος όρος για τη λευκή φυλή είναι τα 13 εκ.). Η επιστήμη έχει καθορίσει ως παθολογικό μήκος πέους αυτό κάτω από 7 εκ. (το μήκος του κόλπου είναι περίπου 7 εκ.). Πρόκειται για την πάθηση μικροφαλία, που συνήθως συνδέεται με έλλειψη τεστοστερόνης κατά την ανάπτυξη του παιδιού. 


3.Ο αυνανισμός είναι ανδρική συνήθεια  

Το ότι ο αυνανισμός είναι επιβλαβής για την υγεία έχει καταρριφθεί εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν πως η αυτοϊκανοποίηση είναι φυσιολογική συμπεριφορά, μόνο εφόσον δεν υπάρχει σεξουαλική σύντροφος και δυνατότητα επαφών.
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην... μέση.Ο αυνανισμός δεν είναι αποκλειστικά ανδρική συνήθεια, απλά τα ποσοστά των ανδρών σε σχέση με αυτά των γυναικών είναι μεγαλύτερα. Πρόσφατη έρευνα, έδειξε πως άνω του 60% των ανδρών και 40% των γυναικών αυνανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο. Όταν το δείγμα περιορίστηκε σε άτομα που συζούσαν και είχαν σταθερή σχέση, τα ποσοστά ήταν ακόμη μεγαλύτερα: 85% των αντρών και 45% των γυναικών αυτοϊκανοποιούνταν.
Επίσης, φαίνεται ότι οι άνδρες αυνανίζονται συχνότερα στις νεώτερες ηλικίες, ενώ οι γυναίκες μετά την τρίτη δεκαετία.


4.Οι άνδρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ
Πολλοί άνδρες πιστεύουν πως μπροστά σε μια ελκυστική γυναίκα, πρέπει πάντα να είναι σε θέση να έχουν στύση. «Αυτό δεν είναι αλήθεια», λέει η κ. Κυράνα. «Π.χ., μπορεί ο άνδρας να αισθάνεται κόπωση, μπορεί να επιθυμεί να αναπτύξει πρώτα οικειότητα και συναισθηματική σχέση με τη γυναίκα, μπορεί να μην επιθυμεί να απιστήσει, να έχει ενοχές ή να μην του αρέσουν οι συγκυρίες κ.ά.».
Επίσης, συμβαίνει συχνά να προκαλείται στύση, αλλά να χάνεται κατά τη διείσδυση ή κατά τη διάρκεια της επαφής, πριν από την ολοκλήρωση. «Πολλά μπορεί να συμβαίνουν: δεν είχε αρκετή επιθυμία, είχε άγχος να εντυπωσιάσει την γυναίκα ή απλώς επέδρασαν τυχαίοι λόγοι», λέει. «Μάλιστα, πρόσφατη μελέτη έδειξε πως οι άνδρες που πιστεύουν ότι "πρέπει" πάντα να είναι έτοιμοι είχαν μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης προβλημάτων στύσης, συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν αυτή την πεποίθηση». 

5.Οι άντρες προτιμούν πάντα να αρχίζουν αυτοί το σεξουαλικό παιχνίδι!

Αλήθεια; Ας αξιολογήσουμε πόσο τους αρέσει να τους αποπλανούν. Σε μια έρευνα του 1994 το 93% των αντρών απάντησε ότι ερεθίζεται βλέποντας τη σύντροφο τους να βγάζει τα ρούχα της.

6.Ο άντρας πρέπει να φέρνει τη γυναίκα πάντα σε οργασμό
Ο άντρας μπορεί μέσω σεξουαλικών πρακτικών και της σχέσης του με τη γυναίκα να συμβάλλει στην ευχαρίστησή της, αλλά δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Σημαντικό ρόλο στην ευχαρίστηση της γυναίκας έχει και η ίδια, π.χ. πόσο χαλαρή και ξεκούραστη είναι, πόσο γνωρίζει τι της αρέσει και πόσο άνετα νιώθει να το δείξει στο σύντροφό της, αν κάνει σεξουαλικές σκέψεις κ.ά.. Κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, επηρεάζει την ατομική του ευχαρίστηση, καθώς και του ή της συντρόφου του.
Η επίμονη προσπάθεια επίτευξης οργασμού και η επικέντρωση σε αυτόν μπορεί να μειώσει την ευχαρίστηση και των δύο συντρόφων, ακόμη και να καταστρέψει τη σεξουαλική σχέση.

7.Οι γυναίκες δεν μπορούν να μείνουν έγκυες, αν ένας άνδρας βγει και μετά εκσπερματώσει

Η «pull-out» μέθοδος, είναι η χειρότερη δυνατή μορφή ελέγχου των εγκυμοσύνης. Οι άνδρες δεν γνωρίζουν πάντα πότε το υγρό εκσπερμάτισης αρχίζει να διαρρέει, ακόμη και πριν από έναν αισθητό οργασμό, ο οποίος περιλαμβάνει σπέρμα, όταν απελευθερώνεται και είναι αρκετός για να αφήσει μια γυναίκα έγκυο. Στην πραγματικότητα, 1 στα 5 ζευγάρια που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο, κατά τη διάρκεια ενός έτους θα καταλήξουν με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.


8.Η χρήση πορνογραφικού υλικού είναι καταστροφική για τη σχέση
Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η μικρή ή μέτρια σε συχνότητα χρήση πορνογραφικού υλικού έχει θετικές συνέπειες στη σχέση του ζευγαριού, αυξάνοντας τη συχνότητα και την ποιότητα του σεξ, καθώς και την εγγύτητα ανάμεσα στο ζευγάρι. Περισσότεροι άντρες (76,8%) παρά γυναίκες (31,6%) ανέφεραν ότι βλέπουν πορνογραφικό υλικό ατομικά, αλλά περίπου οι μισοί (44,8%) από τους άντρες και τις γυναίκες ανέφεραν ότι κάποιες φορές βλέπουν πορνογραφικό υλικό με τον/τη σύντροφό τους. Εκείνοι που χρησιμοποιούσαν πορνογραφικό υλικό πάντα με τον/τη σύντροφό τους είχαν καλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση και μεγαλύτερη αφοσίωση στη σχέση, συγκριτικά με εκείνους που το χρησιμοποιούσαν πάντα μόνοι τους.

9.Η σεξουαλική πράξη πρέπει να διαρκεί 30 λεπτά. 
Ο συνήθης χρόνος από τη διείσδυση έως την εκσπερμάτιση είναι 6 έως 10 λεπτά για την πλειοψηφία των ανδρών. Ωστόσο, αυτός ο χρόνος μειώνεται σημαντικά σε όσους άνδρες έχουν πρόβλημα στύσης, έως και τρία λεπτά.

10.το στοματικό σεξ είναι ασφαλέστερο από το κολπικό σεξ.
Υπάρχει ανταλλαγή υγρών, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασθένειες μπορούν να εισέρχονται στο σώμα μέσω των πληγών ή μικρών εγκοπών στο στόμα και το λαιμό σας


11.Η γέννηση του παιδιού συμβάλλει στην επιτυχία μιας σχέσης
Μελέτη σε ζευγάρια που απέκτησαν το πρώτο τους παιδί έδειξε πως 8 μήνες μετά τον ερχομό του παιδιού,το 50% ανέφερε πως η σεξουαλική του ζωή είναι «κακή» ή «όχι πολύ καλή» και το ένα στα πέντε ήθελε βοήθεια γι' αυτό. Επίσης, το ποσοστό όσων αξιολόγησαν την ποιότητα της σχέσης τους ως «κακή» ή «όχι πολύ καλή» αυξήθηκε, από 1% πριν από τη γέννα, σε 20% 8 μήνες μετά. «Τα νέα ζευγάρια πρέπει να προστατεύσουν την προσωπική τους σχέση, εξασφαλίζοντας λίγο χρόνο γι' αυτή.
Ακόμη και η προσπάθεια για σύλληψη μπορεί να προκαλέσει σεξουαλικά προβλήματα. Η γυναίκα μπορεί να ενδιαφέρεται για σεξ μόνο τις γόνιμες ημέρες, ενώ ο άνδρας να καλείται να εκτελέσει το καθήκον του συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, με πιθανό αποτέλεσμα μια ψυχογενή σεξουαλική δυσλειτουργία.

12.Το σεξ χάνει τη σημασία του όσο μεγαλώνουμε
Πρόσφατη μελέτη σε μεγάλο δείγμα στον ελληνικό πληθυσμό έδειξε πως 60% των ανδρών και 64% των γυναικών ηλικίας 60-80 ετών είναι ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική λειτουργία τους. Μελέτες από τον διεθνή χώρο δείχνουν πως παρότι η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνεται με την ηλικία, η σεξουαλική ικανοποίηση παραμένει υψηλή.
Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το σεξ τονίζει,παρ'ολο που οι προτεραιότητες αλλάζουν με την πάροδο της ηλικίας. Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες και η απώλεια του συντρόφου φαίνεται ως το πιο κοινό αίτιο διακοπής της σεξουαλικής ζωής. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που είχαν έντονη σεξουαλική ζωή ως νέοι, θα διατηρήσουν τη σεξουαλική τους ζωή και στην τρίτη ηλικία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου