Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Σε τι διαφέρει ο ανδρικός από το γυναικείο οργασμό;

Σε τι διαφέρει ο ανδρικός από το γυναικείο οργασμό;


Άνδρες και γυναίκες «διασχίζουν», ελαφρώς, διαφορετικές διαδρομές για να καταλήξουν στην σεξουαλική επιθυμία. Ο Esther Perel, ψυχοθεραπευτής στη Νέα Υόρκη υποστηρίζει ότι η επιθυμία στην γυναίκα προέρχεται πολύ περισσότερο από τα αυτιά από ότι ανάμεσα στα πόδια. Για τις γυναίκες υπάρχει ανάγκη για πλοκή. Είναι πιο πολύ η προσδοκία στο πως θα φτάσουν εκεί. Η λαχτάρα είναι το «καύσιμο» για την επιθυμία.

Γράφει η Ειρήνη Καλαϊτζίδου, Σύμβουλος Στρες, επιστημονική συνεργάτιδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

Η επιθυμία των γυναικών είναι πιο υποκειμενική, πιο συναισθηματική... Οι άνδρες, αντίθετα, δεν χρειάζεται να έχουν τόσο πολύ φαντασία, δεδομένου ότι το σεξ είναι πιο απλό και πιο εύκολο για αυτούς.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνδρες δεν αναζητούν την οικειότητα, την αγάπη, και την σύνδεση σε μια σχέση, όπως ακριβώς και οι γυναίκες. Βλέπουν απλά το ρόλο του σεξ με διαφορετικό τρόπο. Οι γυναίκες θέλουν να μιλήσουν πρώτα, να νιώσουν κάποια σύνδεση και στη συνέχεια να κάνουν σεξ. Για τους άνδρες, το σεξ είναι η σύνδεση, είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν για να εκφράσουν την τρυφερή, ευάλωτη πλευρά τους, είναι ο τρόπος που εκφράζουν την οικειότητα.

Οι γυναίκες βιώνουν τον οργασμό με διαφορετικό τρόπο από ό, τι οι άνδρες

Αν και οι ερευνητές θεωρούν ότι είναι δύσκολο να προσπαθήσουν να προσδιορίσουν ποσοτικά ζητήματα, όπως η διαφορετική ποιότητα του ανδρικού έναντι του γυναικείου οργασμού, έχουν στοιχεία για το πόσο χρόνος χρειάζεται για να φτάσουν σε οργασμό οι άνδρες και οι γυναίκες. Οι άνδρες, κατά μέσο όρο, χρειάζονται τέσσερα λεπτά από την διείσδυση μέχρι την εκσπερμάτιση, σύμφωνα με τον Laumann. Οι γυναίκες συνήθως χρειάζονται περίπου 10 με 11 λεπτά για να φτάσουν σε οργασμό - αν τα καταφέρουν!

Αυτό είναι μια άλλη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα: το πόσο συχνά έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Το 75% των ανδρών που είναι σε σχέση αναφέρει ότι έχουν πάντα οργασμό, ενώ στις γυναίκες το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 26%. Και δεν είναι μόνο μια διαφορά στην πραγματικότητα, αλλά και στην αντίληψη. Ενώ οι γυναίκες ανέφεραν το ποσοστό των οργασμών των συντρόφων τους με ακρίβεια, οι άνδρες πίστευαν οι σύντροφοί τους έφταναν σε οργασμό σε ποσοστό 45%.

Η γυναικεία λίμπιντο φαίνεται να είναι λιγότερο επιδεκτική στα φάρμακα

Με την ανδρική σεξουαλική ορμή να είναι φαινομενικά πιο άμεσα συνδεδεμένη με τη βιολογία σε σύγκριση με των γυναικών, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η μειωμένη επιθυμία μπορεί να αντιμετωπιστεί με φάρμακα πιο εύκολα στους άνδρες. Οι άνδρες δέχονται τα φάρμακα ως θεραπεία, όχι μόνο για τη στυτική δυσλειτουργία, αλλά και για τη μειωμένη επιθυμία. Με τις γυναίκες, όμως, η αναζήτηση για ένα φάρμακο για την ενίσχυση της σεξουαλικής τους ορμής έχει αποδειχθεί πιο άπιαστη.

Η τεστοστερόνη έχει συνδεθεί με τη σεξουαλική ορμή σε άνδρες και γυναίκες. Αλλά η τεστοστερόνη λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα στους άνδρες με χαμηλή λίμπιντο από ότι στις γυναίκες.

Ένα επίθεμα τεστοστερόνης για τις γυναίκες που ονομάζεται Intrinsa έχει εγκριθεί στην Ευρώπη, αλλά απορρίφθηκε από τον FDA (υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών αρμόδια για την Προστασία και την Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας), λόγω ανησυχιών για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια του. Αλλά το φάρμακο έχει προκαλέσει την αντίδραση ορισμένων ιατρικών και ψυχιατρικών επαγγελματιών που ερωτώνται αν η χαμηλή σεξουαλική ορμή των γυναικών θα πρέπει να θεωρείτε μια κατάσταση που πρέπει να θεραπεύεται με φάρμακα.

Στηρίζουν την άποψη τους αυτή στα αποτελέσματα μιας μεγάλης έρευνας που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Obstetrics & Gynecology», κατά την οποία περίπου το 40% των γυναικών ανέφερε κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα - συνήθως χαμηλή σεξουαλική επιθυμία - αλλά μόνο το 12% αναφέρει ότι αισθάνεται στενοχωρημένη για αυτό.

Με όλους αυτούς τους παράγοντες που εξηγούν λεπτομερώς την σύγχυση στο τι ερεθίζει την σεξουαλική επιθυμία των γυναικών, μερικοί γιατροί λένε ότι ένα φάρμακο θα πρέπει να είναι το τελευταίο στάδιο της θεραπείας και όχι το πρώτο

Πηγή : cev.lu

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου